Dolar32.5164 TL
Euro34.7944 TL
Sterlin41.4221 TL
Aydın 37.6 °C
Açık

19 Mayıs'a özel muhteşem gösteri!

Kuşadası, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda 'Bu100'den' isimli danslı anlatı gösterisine ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet devrimleriyle beraber elde edilen kazanımlar ve günümüze kadar olan kültürel gelişmelerin, Türkiye’nin birçok yöresinden halk oyunlarıyla aktarıldığı gösteri ilgiyle izlendi.

  • 0
  • 62
19 Mayıs'a özel muhteşem gösteri!
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Kuşadası'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıkışının 105'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu, muhteşem bir gösteri sundu. Kuşadası Belediyesi tarafından hizmet binası önünde düzenlenen danslı tiyatroyu çok sayıda Kuşadalı'yla beraber Başkan Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri de izledi.

Kuşadalıların yoğun ilgi gösterdiği 72 dakikalık etkinlikte, izleyicilere Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşundan bu döneme kadar olan kültürel değişim ve gelişmeler farklı yörelere ait halk oyunları eşliğinde anlatıldı. İlgi ve merakla izlenen gösteri, dönemin havasını yansıtan kostümleriyle de dikkat çekti. İzmir İktisat Kongresi'yle ekonomide yapılan değişiklikler, Nazilli Basma Fabrikası’nın açılması ve köy enstitülerinin kurulmasını işleyen danslı anlatım sonunda, Başkan Ömer Günel, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin’e teşekkür plaketi verdi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

İbramaki Sanat Galerisi iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor

Çocuklar seramik atölyesinde hünerlerini sergiledi

Türk kahvesinin 600 yıllık tarihi bu evde!

KUFAD Balkan Şampiyonası’nda birincilik aldı!

Ressam Özdemir ilk kişisel sergisini İbramaki Sanat Galerisi'nde açtı

Kuşadası Belediye Tiyatrosu’na ödül!

Whatsapp İhbar Hattı