Dolar32.5164 TL
Euro34.7944 TL
Sterlin41.4221 TL
Aydın 31.8 °C
Açık

Adamodern Sanat Galerisi 'Sanat ve İdeoloji' isimli söyleşiye ev sahipliği yaptı

Dünyaca ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy, Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür ve Sanat Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde Ada Modern Sanat Galerisi’nde düzenlenen ‘Sanat ve İdeoloji’ isimli söyleşide Kuşadalılarla bir araya geldi.

  • 0
  • 65
Adamodern Sanat Galerisi 'Sanat ve İdeoloji' isimli söyleşiye ev sahipliği yaptı
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

İdeolojinin, tarihin her döneminde sanat üzerindeki etkilerine değinilen söyleşiye, Kuşadası Altın Güvercin Kültür ve Sanat Tanıtım Vakfı (KUSAV) Başkanı Levent Köylü, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Günel, söyleşinin moderatörü İbrahim Karaoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Söyleşinin açılışında konuşan KUSAV Başkanı Levent Köylü dünyaca ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy’u Ada Modern Sanat Galerisi’nde ağırlamaktan onur duyduklarını ve önümüzdeki dönemlerde de sanat adına önemli işlerde beraber çalışmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.
“İDEOLOJİLER, HUKUK GİBİ SANAT GİBİ ÜST YAPI KURUMLARIDIR”
Söyleşiye geçmiş dönemlerde hayata geçirdiği heykel çalışmalarının arşivinden seçmiş olduğu görseller ile bir sunum yaparak başlayan heykeltıraş Mehmet Aksoy, “Sanatı yaşam biçimimiz olarak görüyorsak hayatımızı buna göre şekillendirmeliyiz. Sanat, dünyaya bakış açımızı değiştirir, geliştirir ve yönlendirir. İdeoloji dediğimiz kavram da tarihler boyunca sanatı etkilemiştir. İdeolojiler, hukuk gibi sanat gibi üst yapı kurumlarıdır. Bu kuruma sahip olanlar hükmederler. Bunun birçok örneğini hem günümüzde hem de geçmişte gördük ve deneyimledik” dedi.
Söyleşi sonunda Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in eşi Duygu Günel, Heykeltıraş Mehmet Aksoy’a, Poseidon isimli eseri hediye etti.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

İbramaki Sanat Galerisi iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor

Çocuklar seramik atölyesinde hünerlerini sergiledi

Türk kahvesinin 600 yıllık tarihi bu evde!

KUFAD Balkan Şampiyonası’nda birincilik aldı!

Ressam Özdemir ilk kişisel sergisini İbramaki Sanat Galerisi'nde açtı

Kuşadası Belediye Tiyatrosu’na ödül!

Whatsapp İhbar Hattı