Dolar33.0180 TL
Euro35.8377 TL
Sterlin42.5566 TL
Aydın 36.5 °C
Açık

Aydınlı gazeteciler Kuşadası gündemini konuştu; Balıkçılar Kahvesi'nde suları bulandıran kim? SS Su Ürünleri Kooperatifi'nin avukatının amacı ne?

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak, katıldığı canlı yayında Balıkçılar Kahvesi ile ilgili gerçekleri Aydın ve Kuşadası kamuoyuyla paylaştı. Balıkçı esnafına bir de müjde veren Yusuf Atak, “Başkan Ömer Günel balıkçı esnafının her zaman yanında. Kuşadası Belediyesi, balıkçı esnafı için 780 ada 7 parsel yani 1 dönümlük yer tahsis edecek. Bunula alakalı Belediye Başkanımız bir çalışma başlattı. Önümüzdeki dönem kısa bir süre içinde çalışmaları tamamlanacak” dedi.

  • 0
  • 337
Aydınlı gazeteciler Kuşadası gündemini konuştu; Balıkçılar Kahvesi'nde suları bulandıran kim? SS Su Ürünleri Kooperatifi'nin avukatının amacı ne?
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Moderatörlüğünü Arif Kunur’un yaptığı, Aydın basınının önemli gazetecilerinden Durmuş Tuna, Erman Çetin, Orhan Karagöl, Barış Özsoy’un katıldığı “Aydın Yerel Medya’’ buluşması Kuşadası’nda gerçekleşti. Özellikle son dönemde gündemden düşmeyen Balıkçılar Kahvesi konusunun ayrıntılarıyla ele alındığı programda, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak yerel basının sorularını cevaplayarak konuyu aydınlattı.
‘’İHALE KARARI SAYIŞTAYA AİT’’
Programda Balıkçılar Kahvesi ile ilgili soruları yanıtlayan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak, ‘’Eylül ayında gerçekleşen meclis toplantımızda Başkanımız Ömer Günel konuyu açıkladı. O bölgede de bütün taşınmazlar Sayıştay yönetmeliğine göre ihaleye çıkıyor. Bu belediyemizin değil Sayıştay’ın kararı. Bu konu üzerine 2019 yılında taşınmazların ihale edilmesine yönelik bir meclis kararı alındı ve oy birliği ile kabul edildi.
‘’YEREL MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ’’
Su Ürünleri Kooperatifi olayı yargıya taşıdı. Yerel mahkemeyi kazandık ve mahkeme alanın tahliyesine karar verdi. Karşı taraf olayı istinafa taşıdı ve bugün geldiğimiz süreç başlamış oldu’’
‘’ALANI KENDİLERİNİN İŞLETMEDİĞİNİ TESPİT ETTİK’’
Kuşadası Belediyesi’nin bu süreçte alan ile ilgili yaptığı araştırmada Balıkçılar Kahvesi’nin bir alt kiracı tarafından işletildiği sonucuna ulaştıklarını belirten Yusuf Atak, ‘’Bu durum bize alanın amacı dışında kullanılmaya başlandığını gösterdi’
‘’SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ BİZE TEKLİF İLE GELDİ’’
Mahkemedeki tahliye süreci devam ederken Su Ürünleri Kooperatifi’nin, Kuşadası Belediyesi’ne anlaşma teklifiyle geldiğine değinen Yusuf Atak, ‘’Bizimle sulh anlaşması yapmak istediler ve İş Birliği Protokolü’nü Belediye Başkanımız Ömer Günel öncülüğünde değerlendirdik. Bizim amacımız balıkçı esnafına hizmet etmek olduğu için ortak bir kararda Su Ürünleri Kooperatifi ile buluştuk.



‘’KUŞADASI BELEDİYESİ OLARAK ANLAŞMAYI HARFİYEN KABUL ETTİK’’
‘’ Bizim amacımız hizmet olduğu için anlaşmayı belediye meclisimize taşıdık . Mecliste oy birliği ile kabul edildi. 15 Ekim itibariyle de alanın hızlı bir şekilde inşaatına başlanacak diyerek planlamamızı yaptık. Sık sık da kooperatifi süreçle alakalı bilgilendirdik. Hatta Belediye Başkanımız Ömer Günel, protokolde yer almayan depoların ıslah çalışmasına hemen başlayacağını söyledi’’ diyerek sürecin devamına değindi.
‘’ANLAŞMAYA RAĞMEN VAZGEÇTİKLERİNİ SÖYLEDİLER’’
Sürecin anlaşmaya göre harfiyen devam etmesine rağmen sebepsiz yere kooperatifin anlaşmadan vazgeçtiğini söyleyen Yusuf Atak, ‘’ Yasal olarak protokolden vazgeçme hakları yok. Çünkü kendileri bu yeri tutanak ile bize 11.08.2022 tarihinde teslim etti. Hedefimiz 15 Ekim 2023 tarihinde alanın çalışmalarına başlamaktı. Alanın yenilenmesinden vazgeçme taleplerini mahkemeye taşıdılar fakat mahkeme bu kararı reddetti. Sonrasında 5 Eylül 2023 tarihinde gece bir grup, kapıyı kırarak alanı işgal ediyor. Olay Emniyete intikal edince alan boşaltıldı ve emniyet tarafından belediyemize teslim edildi. Süreç bu şekilde devam ediyor’’ şeklinde konuştu.
‘’BALIKÇI ESNAFI BELEDİYE İLE İŞ BİRLİĞİ İSTİYOR’’
Olayın içinde bazı dış etkenler olabileceğinin vurgusunu yapan Yusuf Atak, ‘’5 Eylül gecesi ben bizzat oradaydım ve balıkçı esnafının belediyemiz ile iş birliği yapmak istediğini gördüm. Fakat gerek avukatları gerekse diğer dış etkenler tarafından üzerlerinde baskı var. Seçim öncesi bu durumu siyasi olarak kullanmaya çalışanlar var’’ dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'ndan Cumhurbaşkanına Sert Tepki

CHP ‘li Belediyeleri Karanlık Günler Bekliyor”

Siyaset ve Anayasa Söyleşisi İbramaki'de Büyük İlgi Gördü

Fikri Sağlar; Cumhuriyet dönemi, kültür ve sanat açısından bir dönüm noktasıdır

Eğitim Laik Bilimsel Demokratik Kamusal Haktır!

Başkan Ömer Günel Davutlar Cemevi'nde Matem Orucu açma yemeğine katıldı

Whatsapp İhbar Hattı