Dolar33.0180 TL
Euro35.8377 TL
Sterlin42.5566 TL
Aydın 36.1 °C
Açık

KUPAD Başkanı Aydın Sürer: “Ege’nin yüzyıllık yemeği üzerinden ayrıştırma yapılmasını kabul etmiyoruz”

KUPAD Başkanı Aydın Süer çıkan haberlerle ilgili büyük üzüntü duyduklarının altını çizerek; Ege’nin yüzyıllık yemeği üzerinden ayrıştırma yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi

  • 0
  • 624
KUPAD Başkanı Aydın Sürer: “Ege’nin yüzyıllık yemeği üzerinden ayrıştırma yapılmasını kabul etmiyoruz”
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

KUPAD Başkanı Aydın Sürer: “Ege’nin yüzyıllık yemeği üzerinden ayrıştırma yapılmasını kabul etmiyoruz”
Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde bu yıl 2’incisi düzenlenen Kuşadası Sokak Festivali’nde Girit Mutfağı’nın sevilen lezzetlerinden salyangoz yemeği pişirildi. KUPAD Başkanı Aydın Süer çıkan haberlerle ilgili büyük üzüntü duyduklarının altını çizerek; "Giritli olan KUPAD Üyesi Şef Zeynep Tankaş tarafından Girit kabağı, domates, biber ve zeytinyağı ve salyangoz kullanılarak yapılan salyangoz yahnisi sıra dışı kokusu ve lezzeti ile Kuşadası Sokak Festivali katılımcılarına ilginç bir deneyim yaşattı. Ancak bazı medya kuruluşları, festival kapsamında yapılan yemek üzerinden algı yaratmak için ayrıştırıcı haberler yaptı. Salyangoz yemeğinin Ege mutfağında yüzyıllardır yer almaktadır. Öncelikle İnsanları yedikleri yemeğe göre ayrıştıramazsınız. Bu yemek sadece Kuşadası’nda değil Muğla yöresinde de pişiriliyor. Gastronomik açıdan baktığımızda çok değerli bir yemek. Egeliler bu yemeği özel bir misafirleri geldiğinde yaparlar. Bu şekilde din, dil ve ırk ayrımı yapmak kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadalı aşçılar altın madalya aldı!

Giritliler KDY Derneği Başkanı Yunus Çengel: “Kültürel yemeğimiz üzerinden yazılanları hakaret kabul ediyoruz”

Whatsapp İhbar Hattı