Dolar33.0180 TL
Euro35.8377 TL
Sterlin42.5566 TL
Aydın 36.3 °C
Açık

Kuşadası’nda işyeri sahibi kadın sayısı belli oldu

Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan “Seçilmiş Göstergelerle Kuşadası Kadın Profili” raporuna göre, ilçede işyeri sahibi 2 bin 430 kadın bulunuyor.

  • 0
  • 203
Kuşadası’nda işyeri sahibi kadın sayısı belli oldu
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO ) Kadın Girişimciler Kurulu’nun raporu ilçenin ekonomisi üzerindeki kadın etkisini ortaya çıkardı.
Raporda yer alan verilere göre; Kuşadası Ticaret Odası’na kayıtlı 696 kadın işyeri sahibi veya şirket ortağı, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı bin 220 kadın esnaf bulunuyor. Kuşadası’nda faaliyet gösteren 44 kadın mali müşavir, 131 kadın avukat, 303 kadın rehber ve 36 kadın eczacı ile birlikte işyeri sahibi kadın sayısı 2 bin 430’a ulaşmış durumda.
Kuşadası Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanmış olan “Seçilmiş Göstergelerle Kuşadası Kadın Profili” raporunda aynı zamanda TÜİK, SGK, İŞKUR, ADÜ ve Meslek Odalarının verileriyle birlikte pek çok ayrıntı ve dikkat çeken detay yer alıyor.

DETAYLAR DİKKAT ÇEKİCİ
Kuşadası’nda yaşayan kadın nüfusu, mezuniyetlerine göre kadınlar, medeni hallerine göre kadınlar, SGK verilerine göre kadın istihdamı, İŞKUR verilerine göre iş arayan kadınlar, ADÜ Turizm fakültesinde öğrenim gören kadın öğrenci verileriyle birlikte, raporda çarpıcı verilerden bazıları şu şekilde yer alıyor:
Kuşadası nüfusunun yüzde 50,24’ü kadın (65 bin 738 kişi). Kadınların yüzde 26’sı lise ve dengi okul mezunu, yüzde 21,6’sı yüksekokul veya fakülte, yüzde 20,2’si de ilkokul mezunu.
SGK verilerine göre, 13 bin 664 kadın 4/A’lı (özel bir işyerinde çalışan), bin 694 kadın 4/B’li (işyeri sahibi) ve bin 340 kadın 4/C’li dir. (Devlet memuru).
İŞKUR’dan alınan çarpıcı verilere göre ise 10 bin 013 kadın iş arıyor. İş arayan kadınların yüzde 27’si lisans, yüzde 20,41’i önlisans ve yüzde 22’si ortaöğretim mezunu.
Kuşadası’nda Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesinde 1085 öğrenci öğrenim görürken, bu öğrencilerin yüzde 42,2’si kadın.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Başkan Ömer Günel devam eden 'Kadın Danışma Merkezi ve Çocuk Evi' projesini inceledi

CHP Kuşadası Kadın Kolları’nda devir teslim töreni!

Kadın girişimciler Kuşadası’na hayran kaldı

'Egeli Kadın Girişimciler' Kuşadası'nda!

Başkan Ömer Günel’den anlamlı ziyaret

Kuşadası Belediyesi'nden erken Anneler Günü sürprizi

Whatsapp İhbar Hattı