Dolar33.0180 TL
Euro35.8377 TL
Sterlin42.5566 TL
Aydın 36 °C
Açık

Kuşadası’nda Yöresel Ürünler Festivali başladı!

Kuşadası Yörük Türkmen Derneği öncülüğünde düzenlenen 'Yöresel Ürünler Festivali' Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan Kuşadası AVM yanında başladı. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lezzetlerin bir arada olduğu, renkli görüntülere ve eşsiz lezzetlere sahne olan festival 18 Şubat'a kadar sürecek.

  • 0
  • 630
Kuşadası’nda Yöresel Ürünler Festivali başladı!
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Erzurum, Adana, Balıkesir, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Afyonkarahisar, Van, Trabzon, Kayseri gibi Türkiye’nin farklı bölgelerindeki mutfakların yöresel lezzetleri, Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan Kuşadası AVM yanında Yöresel Ürünler Festivali’nde sergileniyor. Katılımın ücretsiz olduğu festival sıra dışı sunumları ve ikramlarıyla oldukça renkli görüntülere sahne oluyor. Yöresel ürünlerin bulunduğu festival 18 Şubat'a kadar Kuşadalıları misafir edecek.

Festival'de Cağ kebabı, şırdan, mumbar, peynir çeşitleri, sucuk çeşitleri, bal çeşitleri, kuruyemiş çeşitleri, pastil çeşitleri, Lavanta yağı, çiğ köfte, mesir macunu, soğuk sıkım özü gibi yöresel ürünlerin satışı yapılıyor.

DERNEK BAŞKANI AY: “KARDEŞLİK, DOSTLUK, LEZZET BU FESTİVALDE BULUŞUYOR”

Festivalin düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan Kuşadası Yörük Türkmen Dernek Başkanı Serkan Ay, "Tarihi bir günü birlikte yaşıyoruz. İlk defa düzenlediğimiz Yöresel Ürünler Festivalimiz Kuşadamıza hayırlı uğurlu olsun. Güzel Anadolu’muzun güzel toprakları olarak, yer altı yer üstü zenginlikleri ile dünyanın cennet köşelerinden, cennet topraklarından birisine sahibiz. Kardeşlik, dostluk, lezzet bu festivalde buluşuyor. Buradan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e de çok çok teşekkür ederim bizlere destek verdiği için. İnşallah daha güzel daha iyi şeyler yaparız her yıl." dedi.

HER YÖREDEN AYRI BİR LEZZET VAR

Gaziantep'ten Kuşadası'na gelerek festivalde stant açan Ecem Erpek bekledikleri yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erpek şunları söyledi; "Gaziantep'ten geliyoruz, bizim tezgahımız çiğ köfte üzerine. Yan tarafımız da soğuk sıkım karadut özlerimiz, kızılcık özlerimiz, yabanmersini ve pekmezlerimiz mevcut. Festivalimizde her yöreden ayrı bir lezzet var. Kuşadası halkına çok teşekkür ediyoruz ilk defa gelmemize rağmen bizi çok mutlu ettiler ayın 18'ine kadar buradayız tüm Kuşadalıları bekliyoruz."

Yorum Yaz
Diğer Haberler

lmen Yeşiltaş Çelik'in

9'uncusu Düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali Sona Erdi

Eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar; “Kuşadası Başkan Ömer Günel vizyonu ile Kültür sanat Kenti oldu"

Kuşadası Gençlik Festivali yarın başlıyor; İşte ilk günün programı

İbramaki Sanat Galerisi yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor

Kuşadası'nda İşçi Filmleri Festivali tüm hızıyla sürüyor

Whatsapp İhbar Hattı