Dolar33.0180 TL
Euro35.8377 TL
Sterlin42.5566 TL
Aydın 32.9 °C
Açık

Kütüphane ve Kitap Kafe her yaştan Kuşadalı’ya okuma alışkanlığı kazandırıyor

Kuşadası Belediyesi tarafından 2023 yılının Şubat ayında İkiçeşmelik Mahallesi’ne kazandırılan ‘Kütüphane ve Kitap Kafe’ mahalle sakinlerinin gözdesi oldu.

  • 0
  • 144
Kütüphane ve Kitap Kafe her yaştan Kuşadalı’ya okuma alışkanlığı kazandırıyor
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Başkan Ömer Günel, göreve geldiği günden beri Kuşadası’nda her kesimden vatandaşın eğitim olanaklarını geliştirmek amacıyla attığı adımlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Kuşadası’nın daha önce yatırımla tanışmamış mahallelerinden biri olan İkiçeşmelik Mahallesi 2019 yılından beri Başkan Ömer Günel ile gelişiyor. İkiçeşmelik Mahallesi’nde Cafer Kotan Yaşam Parkı’nda hizmete açılan ‘Kütüphane ve Kitap Kafe’ ise mahalle sakinlerinin gönül rahatlığıyla kitap okuyup ders çalışabildiği bir alan haline geldi. Vatandaşlar Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti.
GÜNLÜK ORTALAMA 70 KİŞİ FAYDALANIYOR
Kütüphane Sorumlusu Mustafa Özdilek Kütüphane ve Kitap Kafe’nin yoğun talep gördüğüne değinerek, “Kesinlikle ihtiyaç olan bir bölgeydi. Bugün kütüphanemizin faaliyete girmesinin yıl dönümü aslında. Tam bir yılı doldurduk. Bu bir yılda yaklaşık 10 bin civarında kullanıcı geldi. Bunların 8 bin 500 civarı çocuk, geri kalanlar ise yetişkinler. Her yaştan kullanıcıya hizmet veriyoruz. Yaklaşık bin 300 yeni çocuk kütüphaneyle tanıştılar. İlk defa bir kütüphane havasını kokladılar. Buradan kitap ödünç aldılar. 7 bin civarında ödünç kitap verdik. Çok yoğun kullanım var. Günlük ortalama 70 kişilik bir kullanımımız var. Gayet aktif kullanıyorlar. Çocuklar geliyorlar ödevlerini yapıyorlar, çıktılarını alıyorlar, derslerini çalışıyorlar. Gayet memnunlar, biz de memnunuz” dedi.
“TÜM GÜNÜMÜZÜ BURADA GEÇİRİYORUZ”
Ders çalışmak için sürekli tercihlerinin Kütüphane ve Kitap Kafe olduğunu söyleyen Lara Dank, “Kuşadası için çok önemli bir yenilik oldu. Biz zaten buradan çıkmıyoruz. Bazen tüm günümüzü burada geçiriyoruz. Çok beğendik, çok mutluyuz. Düzenli olarak geliyoruz” dedi.

“İKİÇEŞMELİK MAHALLESİ İÇİN İHTİYAÇTI”
İkiçeşmelik Mahallesi’nin bu tarz hizmetlere ihtiyaç duyduğuna değinen İbrahim D. ise “İkiçeşmelik Mahallesi için böyle bir kütüphane çok iyi olmuş özellikle öğrencilerin kendini geliştirmesi için. Büyük bir ihtiyaçtı zaten bence. Kütüphane gayet güzel, memnunuz” dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

lmen Yeşiltaş Çelik'in

9'uncusu Düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali Sona Erdi

Eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar; “Kuşadası Başkan Ömer Günel vizyonu ile Kültür sanat Kenti oldu"

Kuşadası Gençlik Festivali yarın başlıyor; İşte ilk günün programı

İbramaki Sanat Galerisi yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor

Kuşadası'nda İşçi Filmleri Festivali tüm hızıyla sürüyor

Whatsapp İhbar Hattı