Dolar34.2241 TL
Euro37.4403 TL
Sterlin44.7909 TL
Aydın 20.2 °C
Açık

Mutfak Bir Sanat Eseri: Çörtoğlu, Lezzetleriyle Büyülüyor

Bolu'nun aşçılar diyarı olarak bilinen Mengen ilçesinden çıkan ve Kuşadası'nda yerel lezzetleri sanat eserine dönüştüren Fahri Çörtoğlu, gastronomi dünyasının yeni yıldızı olarak parlıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Mengen Aşçılık Festivali'ne katılarak adından söz ettiren Çörtoğlu, Kuşadası'nda da benzer bir başarıya imza atıyor.

  • 0
  • 28
Mutfak Bir Sanat Eseri: Çörtoğlu, Lezzetleriyle Büyülüyor
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:


Mengen'de doğan ve 15 yaşında İstanbul'a gelerek mesleğe başlayan Çörtoğlu, aşçılığın sadece yemek yapmak olmadığını, aynı zamanda bir sanat olduğunu vurguluyor. Mengen'in, Fatih Sultan Mehmet dönemi saray mutfağına kadar uzanan köklü bir aşçılık geçmişi olduğunu belirten Çörtoğlu, bu geleneği yaşatmanın gururunu yaşıyor.

Çörtoğlu, hazırladığı yöresel lezzetleri, görsel bir şölen sunarak misafirlerini büyülüyor. Özellikle buza şekil vermedeki ustalığıyla dikkat çeken aşçıbaşı, yemekleri birer sanat eseri haline getiriyor. Hz. Mevlana'nın "Hayatım hamdım, piştim, yandım sözlerinden ibarettir" sözünü örnek gösteren Çörtoğlu, aşçılığın sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesi olduğunu ifade etti.

Fahri Çörtoğlu, Mengen'in gururu olarak Kuşadası'nda Türk mutfağını dünya lezzetleriyle buluşturuyor. Yılların deneyimi ve yaratıcılığıyla harmanladığı lezzetleri, hem yerli hem de yabancı turistlerin beğenisini kazanıdıran Çörtoğlu, genç aşçılara da ilham kaynağı olarak gösterilirken ve onlara mücadele etmeyi, pes etmemeyi öğütledi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

Kuşadası'nda Sıcak ve Nemli Bir Gün Bekleniyor

Kuşadası'nda Birçok Mahalle Elektriksiz Kalacak

Kuşadası'nda Bugün Hafif Esintiler Esirgemeyecek

Kuşadası'nda Kapsamlı Elektrik Kesintisi

Kuşadası'nda Bugün Sıcak ve Nemli Bir Gün Bekleniyor: Rüzgarın Etkisi

Kuşadası'nda Kapsamlı Elektrik Kesintisi

Whatsapp İhbar Hattı