Mengen'de doğan ve 15 yaşında İstanbul'a gelerek mesleğe başlayan Çörtoğlu, aşçılığın sadece yemek yapmak olmadığını, aynı zamanda bir sanat olduğunu vurguluyor. Mengen'in, Fatih Sultan Mehmet dönemi saray mutfağına kadar uzanan köklü bir aşçılık geçmişi olduğunu belirten Çörtoğlu, bu geleneği yaşatmanın gururunu yaşıyor.
Çörtoğlu, hazırladığı yöresel lezzetleri, görsel bir şölen sunarak misafirlerini büyülüyor. Özellikle buza şekil vermedeki ustalığıyla dikkat çeken aşçıbaşı, yemekleri birer sanat eseri haline getiriyor. Hz. Mevlana'nın "Hayatım hamdım, piştim, yandım sözlerinden ibarettir" sözünü örnek gösteren Çörtoğlu, aşçılığın sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesi olduğunu ifade etti.
Fahri Çörtoğlu, Mengen'in gururu olarak Kuşadası'nda Türk mutfağını dünya lezzetleriyle buluşturuyor. Yılların deneyimi ve yaratıcılığıyla harmanladığı lezzetleri, hem yerli hem de yabancı turistlerin beğenisini kazanıdıran Çörtoğlu, genç aşçılara da ilham kaynağı olarak gösterilirken ve onlara mücadele etmeyi, pes etmemeyi öğütledi.
Mutfak Bir Sanat Eseri: Çörtoğlu, Lezzetleriyle Büyülüyor
Bolu'nun aşçılar diyarı olarak bilinen Mengen ilçesinden çıkan ve Kuşadası'nda yerel lezzetleri sanat eserine dönüştüren Fahri Çörtoğlu, gastronomi dünyasının yeni yıldızı olarak parlıyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Mengen Aşçılık Festivali'ne katılarak adından söz ettiren Çörtoğlu, Kuşadası'nda da benzer bir başarıya imza atıyor.
27 Eylül 2024, Cuma 17:53:51 - Haber: Fatma Yavas- 0
- 28