Dolar32.5164 TL
Euro34.7944 TL
Sterlin41.4221 TL
Aydın 36.6 °C
Açık

Resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Kuşadası Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 105. Yılında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Dereceye giren öğrencilere dünya klasikleri, tüm katılımcı öğrencilere ise Nutuk hediye edildi.

  • 0
  • 60
Resim, şiir ve kompozisyon yarışması ödülleri sahiplerini buldu
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Kuşadası Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan ulusal kurtuluş mücadelesinin yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 11-14 yaş kategorisini kapsayan ortaokul ve 15-18 yaş kategorisini kapsayan lise öğrencilerine yönelik bir yarışma düzenledi. “19 Mayıs’ın 105’inci Yılı” teması ile düzenlenen yarışma resim, şiir ve kompozisyon olmak üzere 3 ayrı dalda gerçekleşti. Yarışmanın değerlendirmesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen seçici kurul tarafından yapıldı. Dereceye giren öğrencilere, Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Gülden Akbulut dünya klasikleri ve Nutuk’tan oluşan kitap setini hediye etti.

Ödül töreninde konuşan Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Gülden Akbulut, “Öncelikle hepinize Başkanımız Ömer Günel’in sevgi ve selamlarını iletiyorum. Bugün 19 Mayıs 1919’da, Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya özgürlük, umut ve güven tohumlarını ekişinin 105. Yıl dönümünü kutluyoruz. Bandırma ile sahile çıkan kahramanları saygıyla selamlıyor, mürettebatı, kaptanı, askerlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyoruz. Bu anlamlı günde gerçekleştirmiş olduğumuz yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

İbramaki Sanat Galerisi iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor

Çocuklar seramik atölyesinde hünerlerini sergiledi

Türk kahvesinin 600 yıllık tarihi bu evde!

KUFAD Balkan Şampiyonası’nda birincilik aldı!

Ressam Özdemir ilk kişisel sergisini İbramaki Sanat Galerisi'nde açtı

Kuşadası Belediye Tiyatrosu’na ödül!

Whatsapp İhbar Hattı