Dolar32.5164 TL
Euro34.7944 TL
Sterlin41.4221 TL
Aydın 33.7 °C
Açık

Selma Kat'ın ‘’Ruhun Ellerle Buluştuğu Yer’’ isimli sergisi İbramaki Sanat Galerisi'nde

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, ressam Selma Kat’ın yağlı boya eserlerinden oluşan ‘’Ruhun Ellerle Çalıştığı Yerde Buluşalım’’ isimli resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

  • 0
  • 148
Selma Kat'ın ‘’Ruhun Ellerle Buluştuğu Yer’’ isimli sergisi İbramaki Sanat Galerisi'nde
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Ressam Selma Kat, ‘’Ruhun Ellerle Buluştuğu Yer’ adını verdiği yağlı boya resim sergisini İbramaki Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Kuşadası’ndaki ziyaretçilerini renkli ve derin bir yolculuğa çıkaran sergi, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.
‘’BASKI ALTINDA KALMIŞ KADINLARIMIZI YANSITMA İSTEĞİ’’
Çocukluk yıllarından beri resimle ilgilendiğine değinen ressam Selma Kat, ‘’ Resim yapmak benim için her zaman bir tutkuydu. Ortaokul yıllarından beri resim yapıyorum. Çeşitli kurslarla her zaman kendimi geliştirmeye çalıştım. Bu benim 3. kişisel sergim. Resimlerimde genellikle ‘’kadın’’ temasını işliyorum sanırım bunun nedeni baskı altında kalmış kadınlarımızı yansıtma isteğimden kaynaklanıyor’’ dedi.

‘’ Başkan ÖMER GÜNEL’E SANATÇIYA VERDİĞİ KIYMET İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM’’
Bir süredir sanat galerilerinde eserlerini sergilemek isteyen sanatçıların yer bulamadığına değinen ressam Selma Kat, ‘’ Sanat galerilerinin birçoğu artık maalesef ki sanatçıdan sergi için ücret talep ediyor. Kuşadası Belediyesi’ne sergi isteğim için başvurduğumda benimle özel olarak ilgilendiler. Eserlerimi inceledikten sonra sergi tarihi için dönüş sağladılar. Başkan Ömer Günel’e sanatı maddi kaygılardan uzaklaştırıp, sanatçıya kıymet verdiği için teşekkür ediyorum. Bu imkana sahip olmak beni çok mutlu etti’’ dedi.
Sergi 10-15 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.






Yorum Yaz
Diğer Haberler

İbramaki Sanat Galerisi iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor

Çocuklar seramik atölyesinde hünerlerini sergiledi

Türk kahvesinin 600 yıllık tarihi bu evde!

KUFAD Balkan Şampiyonası’nda birincilik aldı!

Ressam Özdemir ilk kişisel sergisini İbramaki Sanat Galerisi'nde açtı

Kuşadası Belediye Tiyatrosu’na ödül!

Whatsapp İhbar Hattı