Dolar33.0180 TL
Euro35.8377 TL
Sterlin42.5566 TL
Aydın 35.8 °C
Açık

Uzmanı uyardı! Reflü deyip geçmemek lazım

Kuşadası Belediyesi bünyesinde 7’den 77’ye sağlıklı toplum için çalışmalarını sürdüren Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz, reflüye neden olan beslenme alışkanlıklarını ve hastalığın belirtilerini azaltma yöntemlerini anlattı.

  • 0
  • 304
Uzmanı uyardı! Reflü deyip geçmemek lazım
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

Mide içeriğinin yemek borusuna kaçması olarak tanımlanan reflü, günlük hayatta yaşam kalitesini etkileyen hastalıklardan biri olarak bilinir. Reflüye neden olan unsurların başında sağlıksız ve düzensiz beslenme geldiğine değinen Diyetisyen Aysen Arıcan Öz, reflüden korunmak için de tavsiyelerde bulundu.
HAZIR GIDA TÜKETİMİNE DİKKAT!
Hazır ve paketli gıda tüketiminin birçok sağlık problemine neden olduğuna değinen Diyetisyen Aysen Arıcan Öz, ‘’Reflünün en temel nedeni paketli ve hazır gıda tüketimidir. Yanmış yağ diye adlandırdığımız sağlıksız yağ mide problemleriyle beraber birçok problemi de beraberinde getirir. Reflünün temel nedenlerinden biri de yanlış pişirme tekniğidir. Örneğin soğanı pişirirken yakarsak reflüye neden olur. Bunun yanında hızlı yemek yeme, sanayi tipi beslenme de reflüye neden olur diyebiliriz’’ dedi.
YEMEKTEN SONRA YARIM SAAT UZANMAMALI
Toplum içinde doğru bilinen yanlışlardan birine değinen Öz, ‘’ Bizim toplumumuzda yemekten sonra hemen uzanılır. Bunun sindirmeye yardımcı olduğu sanılır ama bu çok yanlış. Yemekten sonra en az yarım saat sindirim sisteminin sağlığı için uzanmamak gerekir. Dik pozisyonda bir yarım saat kadar oturur şekilde vakit geçirmeliyiz. Bu yediklerimizin sindirilmesine yardımcı olacaktır’’ dedi.
KANSERE NEDEN OLABİLİYOR!
Reflünün basit bir mide yanması olarak görülmemesi ve muhakkak önlem alınması gerektiğini belirten Diyetisyen Öz,’’ Reflü deyip kesinlikle geçmemek lazım. Mide çok asitli bir organ o asidin sadece mideye zararı yok. Onun haricinde tabi gırtlağımıza kadar gelen mide öz suyu tedavi ve önlem olmazsa ilerleyen zamanlarda gırtlak, yutak, ağız kanserine sebebiyet verebilir’’ dedi.
İLACI KEFİR
Son olarak mide yanmasının belirtilerini en aza indirmek için yemeklerden 15-20 dakika önce bir çay bardağı kefir veya bir kase yoğurtlu kefir içmek gerektiğine değinen Uzman Diyetisyen Aysen Arıcan Öz, sağlıklı yaşamın tüm bireyler için gereklilik olduğunun da altını çizdi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

İkinci Yaşamlarını Kuşadası'nda Kurdular

Kuşadası Belediyesi'nin yangından kurtardığı canlar iyileşiyor

Kuşadası Belediyesi'nden çocuklara 15 ayda 143 bin 100 litre süt desteği!

Kuşadası’nda boğulma tehlikesi yaşayan kadın kurtarıldı

Kedi Kısırlaştırma Merkezi'ne hayvanseverlerin talebi her geçen gün artıyor

Kuşadası’nda ‘Hoş Geldin Bebek’ ziyaretleri devam ediyor

Whatsapp İhbar Hattı