Dolar33.0180 TL
Euro35.8377 TL
Sterlin42.5566 TL
Aydın 36.2 °C
Açık

Uzmanlar uyarıyor! Sosyal medya aile kurumunu zedeliyor

Türkiye’de son yıllarda sosyal medya kullanımı hiç olmadığı kadar yaygınlaştı. Sanal dünyanın gerçek hayatın önüne geçtiği durumlarda ise aile kurumunun zarar görmesi kaçınılmaz hale geldi.

  • 0
  • 299
Uzmanlar uyarıyor! Sosyal medya aile kurumunu zedeliyor
copyright © kusadasihaber.com.tr
Yazı Boyutu:

İnternet ile birlikte hayatımıza giren sosyal medya platformları, günümüzde milyonlarca kullanıcının her gün saatlerce zaman geçirdiği mecralar haline geldi. Sosyal medyada uzun zaman geçirmek ise başta insan psikolojisi olmakla beraber aile kurumunun da zedelenmesine neden olmaya başladı. Konuyla ilgili Uzman Klinik Psikolog Candan Atak, sosyal medya kullanımının evlilik kurumuna verdiği zararlara değinerek, ‘’Sosyal medya maalesef ki sanal ilişkilerin ön planda olduğu bir platform olduğu için birçok insan gerçek ilişkilerden kopuş yaşıyor. Bu durum da aile ilişkilerini doğrudan etkiliyor’’ dedi.
‘’SOSYAL MEDYA AİLE İÇİNDE PSİKOLOJİK ŞİDDETİ DOĞURUYOR’’
Uzman Klinik Psikolog Candan Atak, ‘’ Sosyal medya gerçeklikten uzak bir dünya olduğu için bir süre sonra aile için karşılaştırma, aşağılama, bedeninden memnun olmama veya başka ailelerle yarış halinde olma gibi sonuçlar doğuruyor. Çünkü insanlar gerçek hayatta var olmayan şeyleri varmış gibi yapmaya çalışıyor. Bu da maskeli bir aile ilişkisi doğuruyor’’ diye konuştu.
‘’SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNİN HAYATLARI AİLE KURUMUNA ZARAR VERİYOR’’
Sosyal medyada görünen her şeyin doğru olmadığına değinen Atak, ‘’ İnsanlar sosyal medyada özellikle fenomenlerde çok mutlu suni bir aile hayatı görüyor. Buna imreniyor ve kendi aile hayatında da bunu arıyor. Tabi hiçbir şey göründüğü gibi değil. Bu yüzden ön planda çok güzel ve mutlu bir aile tablosu varken maalesef arka planda sorunların bastırıldığı ve hatta şiddete doğru giden birçok duruma neden oluyor’’ dedi.
‘’SOSYAL MEDYANIN SANAL GERÇEKLİK OLDUĞU KABUL EDİLMELİ’’
Son olarak tavsiyelerini dile getiren Atak, ‘’ Önce sosyal medyanın sanal gerçeklik olduğunu kabul ederek işe başlamalıyız. Burada unutulan şey bir gerçekliklerinin olmadığıdır. Farklı bir açıdan bakarsak mutsuz olan birinin kendini mutlu gibi göstermeye çalışması bir yardım çağrısıdır’’ dedi.

Yorum Yaz
Diğer Haberler

İkinci Yaşamlarını Kuşadası'nda Kurdular

Kuşadası Belediyesi'nin yangından kurtardığı canlar iyileşiyor

Kuşadası Belediyesi'nden çocuklara 15 ayda 143 bin 100 litre süt desteği!

Kuşadası’nda boğulma tehlikesi yaşayan kadın kurtarıldı

Kedi Kısırlaştırma Merkezi'ne hayvanseverlerin talebi her geçen gün artıyor

Kuşadası’nda ‘Hoş Geldin Bebek’ ziyaretleri devam ediyor

Whatsapp İhbar Hattı